Een terugblik vanuit het bestuur


Beste leden,


Wat een jaar hebben wij beleefd. Een jaar waarin wij ons 25 jarig bestaan hebben gevierd.

Begin 2015 sloot team 2 de Recreatieve Competitie Zuid-Holland af met het kampioenschap. Zonder een partij te verliezen werden gedurende de 10 wedstrijden 28 van de 30 punten behaald. De teamcaptain kon dus al vrij snel in het jubileumjaar een nieuw shirt uitreiken voorzien van een kampioensster.

Eind maart was het tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. Er werd gestart met de dames- en herendubbels. Bij de dames bleek de dubbel Patricia en Marieke onverslaanbaar. Bij de heren waren Martin en Rick weer op dreef waardoor zij ook de finale winnend konden afsluiten.
In de middag werd gestreden om de mixtitel. Uiteindelijk wisten Martin en Marga in een mooie wedstrijd de winst binnen te halen. Met dank aan de organisatie waren het weer zeer geslaagde clubkampioenschappen.

Traditiegetrouw op de eerste zaterdag van juni begonnen wij aan ons jubileumfeest.
Dit jaar werd er door leden en partners verzameld op de Zuidbuurt alwaar gestart werd met de middagactiviteit. Onderverdeeld in groepen werden we uitgedaagd om tegen elkaar een spel te spelen. Met name het challenge parcours zorgde voor de nodige hilariteit. Een aantal landde zacht, namelijk in een moddersloot.
Aansluitend stond de barbecue aan en werd genoten van een hapje en drankje. De inmiddels gearriveerde DJ’s zorgde voor opzwepende muziek. Bijna ieders’ voetjes zijn van de vloer gegaan en tot in de late uurtjes bleef het gezellig. Bij vertrek kreeg iedereen een jubileumcadeau: een handdoek met logo en eigen naam.

Na de verdiende zomervakantie werd begin oktober, vanwege ons jubileum, een speciaal open toernooi georganiseerd. Bij dit toernooi werden diverse verenigingen uit de regio aangeschreven. Uiteindelijk zijn er meer dan 50 recreatieve spelers op het toernooi afgekomen. Het toernooi was hiermee een dusdanig succes dat volgend jaar wederom een open toernooi voor recreatieve badmintonners georganiseerd gaat worden. Noteer vast zaterdag 8 oktober 2016!

Het afgelopen jaar hebben zich ook wat bestuurswijzigingen voorgedaan. Na 12 jaar in het bestuur te hebben gezeten, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter, vond Marianne het jubileumjaar een mooi hoogtepunt om af te treden. In een speciaal voor deze gelegenheid afgesloten bestuurskamertje werd de jarenlange goede samenwerking nog eenmaal op de proef gesteld. Ook dit keer werd gezamenlijk een uitweg gevonden en kon tijdens de algemene l edenvergadering de voorzittershamer overgedragen worden aan Laura. Marco bleek bereid om de hierdoor ontstane vacature in het bestuur op te vullen.

En tot slot werd het jaar afgesloten zoals we zijn begonnen. Met namelijk weer een RcZ kampioenschap. Twee weken geleden pakte team 2 de titel in de C1 klasse van seizoen 2015/2016.

Al met al was het weer een bijzonder mooi badmintonjaar. En voor we het vuurwerk gaan laten knallen, is er nog één speelavond in 2015. Lekker om die volgevreten kerstdagen er nog even af te sporten.
In het nieuwe jaar hopen we jullie weer te gezond terug te zien op de eerste speelavond: 6 januari. Na afloop van deze speelavond, is het tijd voor de nieuwjaarsborrel. En zullen we proosten op alle mooie dingen die het nieuwe jaar ons zal gaan bieden.


Het bestuur wenst jullie fijne feestdagen en een gezond en sportief 2016!

Het bestuur