Activiteiten

Activiteiten

 

Trainingen

Eénmaal per maand, normaliter de eerste woensdag van de maand, wordt er training gegeven. Deze training dient om het spelniveau op tactisch en technisch gebied te verhogen.

Competitie

Ieder jaar doen twee of drie teams mee in de Recreantencompetitie Zuid-Holland, oftewel de RCZ. Het competitiejaar is verdeeld in twee. Er is een najaarscompetitie, deze loopt van oktober tot en met januari. En logischerwijs is er ook een voorjaarscompetitie die loopt van februari tot en met mei. Aan het einde van deze competitie volgt eind mei een slottoernooi waarop alle prijzen worden uitgereikt.

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen binnen BCM vinden jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van april. Op deze dag wordt uitgevochten welke heren-, dames- en mixdubbel zich een jaar lang clubkampioen mag noemen. Het is jaarlijks een echt gevecht, omdat vele dubbels zeer aan elkaar gewaagd zijn. Gegarandeerd krijgt het publiek zeer spannende wedstrijden voorgeschoteld.

Open Toernooi

In oktober organiseren we het BCM open. Iedere recreatieve badmintonspeler is hiervoor uitgenodigd. Concept is al een aantal jaren succesvol, het aantal deelnemers groeit jaarlijks. In de ochtend worden heren- en damesdubbels gespeeld. ’s Middags staan de mixen op het programma. Op deze dag wordt gespeeld op tijd. Iedere ronde speel je een set tot de 30 punten of tot het kwartier voorbij is.

BCM Feest

Jaarlijks sluiten we het badminton seizoen af met een gezellige middag/avond. Deze avond vindt plaats in juni en is voor alle leden en partner. De middag bestaat doorgaans uit een activiteit. ’s Avond wordt er vaak gezorgd voor een buffet of barbecue waarna de feestavond volgt.